Advise nyhetsbrev maj 2009


Advise konsulter bidrar till konstruktiva lösningar

- Vi har en medarbetare som inte fungerar i sin roll och vi vill gärna hjälpa henne till ett annat, mer ”rätt” arbete men utanför den här organisationen, sa en kund som kontaktade oss på Advise. - Hur kan jag som chef bidra och hur kan Advise hjälpa mig, var nästa fråga.

Jag arbetade som projektledare i tre år. Det var jätteroligt i början men blev mer och mer ansträngande och jag förstod inte riktigt varför. Jag fick knepigt med administrationen och därmed blev saker liggande och stressen blev till slut väldigt stor.

Jag hade haft några medarbetarsamtal med min chef som vid ett flertal tillfällen uttryckt att hon inte var helt nöjd vilket gjorde stressen än högre. Till slut kom samtalet jag oroat mig för.

– Det här går inte längre, det blir inte bra. Jag blev chockad men även lite lättad.

Jag fick möjlighet att gå ett Outplacementprogram på Advise. Det var en tuff resa men nu efteråt är jag jätteglad över den möjlighet jag fick. Programmet gav mig förståelse för varför mitt förra jobb inte passade mig så bra.
Dessutom blev det väldigt tydligt vilka som är mina starka sidor och i vilken typ av jobb jag fungerar bäst.

-Jag har nu ett nytt kreativt jobb som passa mig mycket bättre, jag trivs och är glad när jag går till jobbet. Nu är jag på rätt jobb där mina styrkor kommer tillrätta.

Olanna, 45


Advise karriärkonsulter:
Gabriella Gustafsson, Klas Gustafsson,
Herman Gardsten

Kontakta oss gärna på:
www.advise.se